Skrub teh hijau melambatkan penuaan dan meremajakan kulit.

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

Teh hijau sekarang senang nak jumpa, ada jenis minuman, makanan, losyen, ubat gigi dan produk kecantikkan yang lain.

Menariknya, teh hijau dibuat dari daun yang belum difermantasai (proses tertentu) sebab tu laa kandungannya masih kekal terjaga.

Antara manfaat teh hijau adalah ⤵⤵
✔ pulihkan kulit terbakar akibat sinar matahari, juga merawat kulit kering kusam.
✔ paling best, teh hijau digemari ramai tanpa kira umur sebab mampu meremajakan kulit. Senang citer, ia bertindak sebagai ejen anti penuaan semulajadi.
✔ zat zat dalam teh hijau mampu melembapkan kulit. Jadi uols jadikan masker dengan mencampurkan teh hijau dan madu.
✔ bukan itu je kengkawan ema, teh hijau membantu melambatkan penuaan dan mengurangkan kedutan pada wajah. Caranya, dengan hanya gunakan 3 bahan di bawah:

👉🏻 Teh hijau
👉🏻 Gula pasir halus
👉🏻 Madu

Cara buat SKRUB TEH HIJAU:
SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

1⃣ Bancuh secawan teh hijau guna air panas. Guna air sikit je tau, lagi sikit lagi bagus.

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni


2⃣ Teh hijau dalam bentuk serbuk adalah yang terbaik bila nak buat skrub. Seeloknya uols guna laa serbuk berbanding uncang. 

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

3⃣ Ema guna uncang teh sebab serbuk teh hijau takde kat umah. Lepas rendam & dah sejuk, koyakkan kain balutan dan keluarkan isi teh hijau ke dalam mangkuk.

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

4⃣ Kemudian, masukkan (1) sudu gula dan (1) sudu madu ke dalam mangkuk berisi teh tadi.

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

5⃣ Kacau sebati hingga adunan menjadi kental dan boleh digosok ke kulit wajah.

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

Skrub 3 bahan ni sangadd best sebabnya MADU ialah ejen pelembap dan bersifat antibakteria. GULA bersihkan sel kulit mati & buang kotoran yang ada dalam lubang pori.

SKRUB TEH HIJAU _ melambatkan penuaan dan meremajakan kulit _ ematunz _ lubuk seni

Kalau buat skrub ni selalu, wajah nampak lebih halus. Automatik kedutan makin berkurang seterusnya melambatkan penuaan kuli. Wahh makin muda remaja la uols 😍

Cara mudah nak awet muda, guna Krim Awet Muda WDTA. Info dan feedback ada di sini.


25 comments:

  1. hari2 minum teh hijau, tak tau pulak boleh buat scrub, lepas ni boleh simpan uncang, tak kesah kan jenama apa2 pon?

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum.. nice sharing.. nnti boleh try.. 1st time datang sini, sis follow blog awak.. jemput singgah dan followback ye.. salam kenal =D

    ReplyDelete
  3. Senang dan baik utk kulit. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  4. Ada teh hijau kat rumah ni. Boleh try buat nnti

    ReplyDelete
  5. Rajinnya ema nii berscrub teh hijauuu

    ReplyDelete
  6. nak buat jugak laaa..nk cantik mcm Ema

    ReplyDelete
  7. kalau minum teh boleu la buat skrub ni, nice sharing :)

    ReplyDelete
  8. Rajin la awak. saya minum green tea u terus buang hhhahahha

    ReplyDelete
  9. rajinnya ema. salam perkenalan..

    ReplyDelete
  10. Nampak best tapi nak buat tu bercinta dulu la..huhu

    ReplyDelete
  11. sorry i couldnt join your giveaway. but ray singgah balas kunjungan sini smbil follow. #57
    salam kenal ^^

    ReplyDelete
  12. Erm.. Tak pernah minum teh hijau. Teh hat biasa pun x minum sangat. Sbb tak tahan..mcm org masuk angin. Tapi bestnya kalau dapat jaga kulit muka dari teh mcm ni..

    ReplyDelete
  13. Memang bagus ni green tea buat mask...licin je muka

    ReplyDelete
  14. wah rajinnye bt skrub sdiri..harus dicuba ni. btw salam kenal ya :)

    ReplyDelete
  15. 3ply Disposable Face Mask ‼️
    Face Mask.
    We have CE certificate ✅ Please do not hesitate to contact us for more info.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Alahai... tiada kerajinan pula nak buat. hahahah... ni dtg singgah sini nk bgtau blog dah tukar design lain. meh la singgah SINI jgk.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.